خرید بهترین استابلایزر

پیشگفتاری بر استابلایزر

استابیلایزر (stabilizer) در زمان افت یا افزایش ولتاژ برق شهر از میزان ۲۲۰ ولت، ولتاژ برق را اصلاح می‌کند و آن را به سطح ۲۲۰ ولت تنظیم می کند. همینطور از لوازم برقی بدون قطع برق حافظت می‌کند. تنها زمانی استابیلایزر (stabilizer) برق خروجی را قطع می‌کند که ولتاژ از حد مجاز ولتاژ حداقلی و یا ولتاژ حداکثری دستگاه پایین‌تر یا بالاتر رود.

به جهت افزایش مصرف کنندگان برق شهر و به دنبال آن افزایش تعداد لوازم برقی و خطا در توزیع درست، ممکن است ولتاژ برق شهری از میزان ۲۲۰ ولت، بیشتر یا کم تر شود. این نوسانات می‌تواند منجر به ایجاد آسیب در موتور، کمپرسور، پاور یا… دستگاه‌ها گردد. به همین خاطر برای حفاظت از لوازم برقی به خصوص یخچال، تلوزیون، کامپیوترها، تجهیزات اداری ، تجهیزات پزشکی، سیستم‌های روشنایی وسیستم‌های ایمنی و حفاظتی، کولر گازی، لباسشوئی، سیستم صوتی و تصویری و … می‌بایست از استابلایزر استفاده نمود.

جهت دریافت مشاوره رایگان در خصوص خرید استابلایزر با کارشناسان مجرب ما تماس حاصل فرمایید. 05138381009

استابلایزر چیست؟

استابلایزر چیست؟ لغت استابلایزر (Stabilizer)  به معنی دستگاهی است که از نوسانات جلوگیری و آن را جبران می‌کند. استابلایزر دستگاهی الکترونیکی است که ضمانت می‌کند یک وسیله‌ی برقی، از جریانی بدون نوسان الکتریسیته تغذیه کند. یا به بیان دقیق‌تر، کمبود، افزایش یا نوسان‌های ناگهانی و ذره بینی، در پشت استابلایزر (stabilizer) باقی خواهند ماند. آن چه که به یک دستگاه الکتریکی مثلا یخچال می‌رسد، جریانی صاف و دقیق و بدون خواهد بود.  

نوع دیگری به نام AVR وجود دارد که مخفف عبارت Automatic voltage regulator می‌باشد. البته که در مقابل استابلایزرهای مدرن، گزینه‌ای ضعیف‌تر به حساب می‌آیند، اما عملکردی یکسان دارند.

استابلایزر پاورفول مگامداوم جهت تثبیت ولتاژ

اگر بحث را کمی فنی و تخصصی‌تر پیش ببریم، به این صورت خواهد بود. جریانِ برق پشت پریزهای ما یا همان برق شهری، نوسان دارد و به صورت پیوسته و مداوم بالا و پایین یا کم و زیاد می‌شود. کار یک دستگاه استابلایزر stabilizer  این است که در جریان برق شهری را، با توجه به نیاز شما و مشخصات وسیله‌ای که دارید روی ولتاژ 220 یا 230 نگه دارد. و همین کار را نیز برای برق‌های صنعتی یا برق‌های سه فاز در گستره‌ی 380 یا 400 ولت مدیریت کند ( دقیقا میتواند 380 یا 400 و هر عدد مورد نیاز دیگری که باشد).

شاید با خودتان فکر کنید که همه‌ی استابلایزرها شبیه به ترانس خانگی که تا به حال دیده‌ایم هستند، اما این گونه نیست. نمونه‌های غول آسایی وجود دارند که می‌توانند برق ورودی به یک ساختمان، مجموعه صنعتی و غیره را مدیریت کنند.

شاید توضیحاتی که در بالا گفته شد به صورت کلی بتواند به سوال استابلایزر چیست پاسخ دهد؛ اما برای اینکه بدانید برای مصارف در منزل شما یا محل کارتان، بهترین و مناسب‌ترین نوع استابلایزر چیست، لازم است اول با انواع استابلایزر آشنا شوید.

به طور کلی باید بگوییم استابلایزرها در نمونه‌های بسیار گسترده‌ای تولید می‌شوند. از جمله نمونه‌های دیجیتالی، دستی، بزرگ و صنعتی تا کوچک و خانگی.

انواع استابلایزر stabilizer

استابلایزرهای ولتاژ از نظر کاربرد، توان، تکنولوژی و … قابل دسته‌بندی هستند. که در ادامه این مقاله به معرفی و توضیح هر یک می‌پردازیم.

انواع استابلایزر stabilizer از نظر تکنولوژی و فناوری ساخت

عموما استابلایزرها دارای دو نوع رله‌ای و سروو موتوری می‌باشند. نسل سومی از استابلایزرها نیز وارد بازار ایران شده است که استابلایزرهای سوئیچینگ (استاتیک و هوشمند) که تماما الکترونیکی است نام دارند.

استابلایزر‌های رله‌ای با جبران نوسانات ولتاژ در یک بازه، دقت کمتری نسبت به انواع دیگر دارند. از جهتی استابلایزر‌های سروو موتوری که دقت بالاتری دارند، سر وصدا و استهلاک زیادی دارند، و سنگین وزن نیز می‌باشند. نسل سوم استابیلایزر‌ها (استبیلایزر سوئیچینگ ) با بالاترین دقت میان انواع دستگاه‌های دیگر (کمتر از ۱ ولت) ثبت شده است. که به طور دقیق ولتاژ را در دامنه‌ای گسترده ثابت نگه می‌دارد. از آن جا که این دستگاه کاملا الکترونیکی است، بدون سر و صدا و با وزنی کم به کار خود ادامه می‌دهد که این انقلابی است در صنعت استابلایزر.

در ادامه مقاله دقیق‌تر به بررسی هر یک از استابیلایزرهای رله‌ای ، سروو و استاتیک می‌پردازیم.

استابلایزرهای رله ای(Relay stabilizer)

استابلایزرهای رله‌ ای مخصوص استابلایز خانگی هستند و در مقیاس مشخص کاربرد دارند. البته در سطح تجاری هم نماینده‌هایی دارند. طرز کار استابلایزرهای رله‌ ای در حالت کلی بستگی به عملکرد ترانس و رله‌هایی که ترانس را در وضعیت و حالت‌های مختلف قرار می‌دهند دارد. اگر نیاز به افت ولتاژ باشد، ترانس باید یک حالت را تجربه کند و اگر مشکل افزایش ولتاژ باشد، باید عکس آن عمل کند و ترانس را در حالتی دیگر قرار دهد.

در استابیلایزرهای رله ای یک اتو‌ترانسفورماتور (Auto-Transformer) با چندین سر بیرون آمده از سیم‌پیچ ثانویه، تعبیه شده است. پیاده‌سازی این ساختار، مطابق با دامنه ولتاژ ورودی با به کارگیری از رله انجام می‌پذیرد. روش پله-پله آن نمی‌تواند ولتاژ بار را در مقدار ویژه‌ای ثابت نگه دارد بلکه همیشه آن را در بازه مناسبی نگاه می‌دارد.

زمانی که صحبت از سیستم دستی یا مکانیکی است، مقصود این نیست که یک نفر باید پشت استابلایزرstabilizer بایستد. و فرمان صادر کند که الان جریان برق بالا است، پس نسبت به کاهش آن اقدام کن و یا بالعکس. موضوع، وجود یک کنترلر برای جریان است که نسبت به عدد تعریف شده، ولتاژ را اندازه‌گیری می‌کند. در صورتی که جریان ورودی بالا یا پایین باشد، رله ها را در محل مناسب قرار می‌دهد و جریان برق را آن طور که لازم است، مدیریت می‌کند.

ظرفیت مدیریت استابلایزرهای رله ای به طور معمول حدود 6 الی 15 درصد جریان ورودی است. این عملیات را با دقتی 5 الی 10 درصدی انجام می دهند. یعنی اگر جریان ورودی نسبت به چیزی که باید باشد تا پانزده درصد تلورانس یا نوسان داشته باشد، رساندن آن به مصرف کننده‌ی جریان، با دقتی بین 5 تا 10 درصد امکان پذیر خواهد بود.

چرا استبلایزرهای رله ای گزینه ای محبوب استابلایزر خانگی و یا تجاری کوچک است؟

قیمت و وزن پایین و دقت قابل قبول باعث محبوبیت این استابلایزر برای خانه شده است. اما به هر حال با توجه به مکانی که مورد استفاه قرار می‌گیرند، یک سری محدودیت‌هایی هم دارند. مثلا سرعت اصلاح جریان استابلایزرهای رله ای کمی کندتر است در مقایسه با سایر مدل‌های دیجیتالی و استحکام و ماندگاری کمتری نسبت به مدل‌های صنعتی دارند. در کل، باید گفت که این نوع از استابیلایزر ها گزینه‌ای مناسب برای استابلایزر خانگی خواهند بود.

استابلایزرهای سروو (Servo stabilizer)

افرادی که با علم مهندسی برق آشنایی دارند، نام سروو به تنهایی ساختار استابلایزرهای سروو را نمایان می‌کند. ساختار این نوع استابلایزرها Servomechanism یا اصطلاحا Negative feedback است. در واقع از یک موتور یا ساختار به صورت تکنولوژیکی سروو بهره می‌برد (تصویر زیر را نگاه کنید). به طور معمول وقتی که جریان ورودی میزان بالایی دارد از استابلایزرهای سروو استفاده می‌کنیم. دقت سرووها از یک تا پنجاه درصد متغیر است و به همین دلیل است که، جهت به کارگیری در شرایط سخت و گوناگون، گزینه‌های قابل اطمینانی به شمار می‌آیند. اعضای اصلی استابلایزرهای سروو عبارتند از: موتور سروو، ترانس خودکار، ترانس افزایش دهنده و کاهنده، سیستم کنترلی و موتور انتقالی.

در استابلایزرهای سروو، یک سر ترانسِ کاهنده و افزایشی به ترانس خودکار وصل می‌شود و طرف دیگرش به موتور یا بازوی انتقالی متصل است. در انتهای آن بازو هم موتور سروو وجود دارد. در تصویر زیر ساختار مداری این استابلایزرها را می‌بینید.

ساختار استابلایزر سرو

ماهیت عملکرد استابلایزرهای سروو هم مشابه نمونه‌های رله ای است، فقط با این تفاوت که ساختار عملکردی متفاوتی دارند. یعنی اول اختلاف جریان را تشخیص می‌دهند، بعد موتور توسط بازویی که دارد ترانس را در جهت درست قرار می‌دهد. و stabilizer در مدت زمانی کوتاه، جریان ورودی نامتناسب را در ساختار داخلی خود، به آن ولتاژی که مطلوب است تبدیل می‌کند. اگر در رله ای ها نیاز بود که رله ترانس را به کلی در محل و ساختاری دیگر قرار دهد، در سروو یک بازو، متصل به موتور سروو، فرمان را از کنترل کننده دریافت می‌کند و باقی عملیات انجام می‌شود.

کاربرد استابلایزر سروو

استابلایزرهای سروو می‌توانند در مصارف صنعتی و برق سه فاز هم استفاده شوند. اگر بخواهیم دقیق‌تر بیان کنیم، استابلایزرهای سروو تقریبا در هر گونه کاربری امکان استفاده دارند. تنها نکته‌ای که وجود دارد این است که، استابلایزرهای سروو وقتی برای مصارف شهری و خانگی تولید می‌شوند از دو ترانس در ساختار خود استفاده می‌کنند.

در موردهای صنعتی و سه فاز، این تعداد به سه عدد می‌رسد. و حتی در دستگاه‌های قدرتمند، همانطور که در شکل زیر مشاهده می‌کنید، stabilizer دارای سه موتور سروو می‌باشد و هر کدام از موتور‌ها خود دارای دو ترانس هستند.

همانطور که میدانید، استفاده از استابلایزرهای سروو مزیت هایی نسبت به استبلایزر های رله ای دارد. در حقیقت صنعتی و پیشرفته تر بودن استابلایزر های سروو باعث می شود تا ضعف استابلایزر های رله ای پوشانده شود. در نهایت باید گفت، استابلایزرهای سروو واکنش هایی سریع تر از رله ای ها دارند، دقت بالاتری ارائه می دهند و در مدت زمانی طولانی، قابل اعتماد تر نیز هستند.

استابلایزر سروو

استابلایزرهای استاتیک یا سوئیچینگ (Static stabilizer)

بر خلاف دو نوع قبلی که یکی از ترانس و دیگری از موتور سروو استفاده می‌کردند، ساختار استابلایزرهای استاتیکی بسیار متفاوت است. در حقیقت سیستم پیشرفته‌ی این نوع از stabilizer دقت‌ مدیریت ولتاژ را تا درصدهای فوق العاده ریز هم مهیا می‌کند. همان گونه که از نام این نوع از استابلایزرها بر می آید، آن‌ها اصلا حضور متحرکی ندارند و به جای رله و موتور سروو، از یک power electronic converter  جهت مدیریت لحظه به لحظه‌ی جریان برق استفاده می‌کنند. دقتی که برای استابلایزرهای استاتیکی معرفی می‌شود عدد فوق العاده‌ی یک درصد است. یعنی، اگر دو نوع  قبل خودرو هستند، ما در حال صحبت از هواپیما هستیم.

استابلایزرهای استاتیکی، از یک ترانس افراینده و کاهنده، موتور IGBT و میکروکنترولر و microprocessor یا DSP استفاده می‌کنند. طرز کارشان هم به این صورت است که Microprocessor controlled IGBT با استفاده از تکنولوژی pulse width modulation ولتاژ مناسب و مورد نیاز را فراهم می‌کند. این ولتاژ تولیدی، به ترانس اصلی وارد می‌شود و از آن‌جا با کمک IGBT مجدد جریان به فاز مورد نظر، یا همان میزانی که دقیقا مورد نیاز است تبدیل می‌شود. در تصویر زیر شماتیک ساختار و مدار استابلایزرهای استاتیکی را مشاهده می‌کنید.

ساختار استابلایزر استاتیک

حالا هر موقع که microprocessor مثلا تشخیص دهد که جریان کم‌تر از حد نیاز است، پیام یا PWM خود را به IGBT converter  ارسال می‌کند. در آخر، ولتاژ مورد نیاز ساخته و پرداخته می‌شود. برعکس این پروسه و جریان هم ممکن است باشد. به این معنا که اگر تشخیص داده شود که ولتاژ بیشتر از حد مورد نیاز است، پیامی مشابه به IGBT ارسال می‌شود و آن چه که باید انجام شود، اتفاق می‌افتد. با توجه به پروسه معرفی stabilizer تا به الان احتمالا با ما هم نظر خواهید بود که استابلایزرهای استاتیکی قدرتمندترین محافظهای جریان هستند. ویژگی‌های مهم استابلایزرهای استاتیکی عبارتند از: دقت بسیار زیاد در کنترل و مدیریت جریان و بهره‌برداری و دوام بالا،سایز فشرده، سرعت عمل فوق العاده بالا.

انواع استابلایزر stabilizer از نظر توان و تعداد فاز

یکی از مهم‌ترین معیارها جهت انتخاب استابلایزر مناسب، توجه به توان مد نظر می‌باشد. در اکثر واحدهای مسکونی و اداری یا حتی تجاری، سیستم‌های برق تک فاز هستند و در واحدهای صنعتی یا مراکز بزرگ تجاری، کنتورهای برق سه فاز هستند. اولین گام برای انتخاب استابلایزر چیست ؟ باید بگوییم که به تک فاز یا سه فاز بودن آن باید توجه نمود. سپس با توجه به تجهیزات متصل به دستگاه stabilizer، می‌توان توان مورد نظر را از 2 تا 45 کاوا یا بیشتر انتخاب کرد.

جهت دریافت مشاوره رایگان در خصوص خرید استابلایزر با کارشناسان مجرب ما تماس حاصل فرمایید. 05138381009

انواع استابلایزر stabilizer از نظر کاربرد و موارد استفاده

ممکن است بسیاری از مشتریان استابلایزر برق، استابلایزر برای خانه و محفاظت از لوازم برقی منزل بخواهند. افزون بر این نوعی از این دستگاه‌ها را می‌توان بر سر راه برق منزل تعبیه کرد تا تمام تجهیزات برقی خانه، رگوله و تثبیت ولتاژ شوند. نوع دیگری از stabilizer هم موجود هستند که می‌توانند صرفا دستگاه‌های خاصی را تحت تاثیر قرار دهند.

چرا باید از استابلایزر stabilizer استفاده کنیم؟

همانطور که می دانید تقریبا اکثر دستگاه‌ها و تجهیزات برقی اطراف ما، لازم است با برقی با ولتاژ 220 ولت کار کنند. البته بسیاری از این لوازم برقی می‌توانند با ولتاژی قریب به 220 هم به فعالیت خود ادامه دهند برخی از وسایل تا 10 و بعضی دیگر تا 5 درصد نوسان یا تلورانس نسبت به جریان دریافتی کل را تحمل می‌کنند.

اما مشکل اینجاست که تکرار این نوسانات، حتی در مقیاس مجاز، افزون بر اینکه عمر مفید دستگاه‌ها را کم می‌کند، استهلاک شدیدی بر آن وارد می‌کند. و ظرف مدت کوتاهی تجهیزات شما از بین می‌روند و طبیعتا هیچ یک از این تجهیزات برقی، در برابر نوسانات ولتاژ برق شهر گارانتی ندارند. اینجاست که دستگاه‌های استابیلایزر حائز اهمیت می‌شوند چون خیال مصرف کننده را از نوسانات ولتاژ آسوده می‌کنند.

در یک کلام stabilizer می‌تواند این نوسان ولتاژ را جبران کند و ولتاژی عینا مطابق با همان چیزی که برای تجهیزات برقی شما تعریف شده است در اختیار آن‌ها قرار دهد. که از سوختن یا آسیب‌دیدگی لوازم و تجهیزات برقی ناشی از افزایش یا کاهش ولتاژ جلوگیری می‌کند.

ورود بیش از اندازه ولتاژ به یک دستگاه برقی می‌تواند مشکلات زیر را به و جود آورد: ( در زمان نسبتا طولانی):

  • آسیب‌های جدی و دائمی به عملکرد دستگاه‌ها بزند؛
  • باعث به وجود آمدن آسیب‌های Insulation در Winding ها شود؛
  • عملکرد پیوسته‌ی وسیله‌ی برقی را دچار قطعی کند؛
  • عمر مفید وسایل برقی را به طرز جدی کاهش دهد.

و همچنین در مقابل ولتاژ کمتر از حد نیاز هم چالش برانگیز است از جمله: ( در مدت زمان‌های طولانی):

  • توان و ظرفیت کاربردی دستگاه را کاهش دهد؛
  • خصوصا در وسایل برقی گراماساز فشار بیشتری به آن‌ها می‌آورد؛
  • در دستگاهی که بخش دیجیتال دارند باعث می‌شود محاسبات به مشکل بخورد؛
  • سرعت موتورهای محرکه را کم می‌کند.

در کل برای نتیجه گیری از این بخش هم می‌توان گفت که استفاده از stabilizer برای مطمئن شدن از حسن انجام وظیفه‌ی یک وسیله‌ی برقی ضروری می‌باشد.

مزایای استابلایزر چیست؟

۱. تثبیت برق شهر:
برق شهر دارای نوسانات ولتاژ است، به همین خاطر بهره‌گیری از استابلایزر می‌تواند با تثبیت ولتاژ به مقدار قابل توجهی عمر مفید و راندمان دستگاه‌های برقی مصرف کننده را بالا ببرد.
۲. حافظت در برابر اتصال کوتاه:
اگر چنانچه بنا به هر دلیلی اتصالی در خروجی یا مدارات داخلی استابلایزر اتفاق افتد بلافاصله دستگاه به صورت خودکار توسط میکروکنترلر تعبیه شده، خروجی را قطع می کند و از ایجاد هرگونه ایراد و مشکل برای مصرف کننده جلوگیری می‌کند.
۳. کاهش هزینه مصرف برق:
کاهش ولتاژ برق شهر باعث ایجاد اختلال در عملکرد دستگاه‌ها شده و قدرت نامی و راندمان الکتروموتور را به حد قابل توجهی می‌کاهد. که باعث پایین‌تر آمدن دور الکترو موتور و گرم شدن آن خواهد شد. به تبع این پایین آمدن دور تلفات انرژی افزایش می‌یابد و در نتیجه برق زیادی را مصرف می کند. با توجه به نظریه کارشناسان این امر ، در بعضی از اوقات افزایش مصرف برق تا ۲۵% نیز می‌باشد.
۴. حافظت در برابر رعد و برق و های ولتاژ (High Voltage) و نوسان‌های لحظه‌ای و spike ها.

پس با گذاشتن یک دستگاه استابیلایزر در ورودی برق به مکان مورد نظر می‌توانیم تمامی لوازم برقی و سیم کشی‌های داخلی را در برابر اختلالات برق شهر به طور کامل تحت حفاظت قرار دهیم. ضمنا وجود استابلایزر خصوصاً در مکان‌هایی که برق ضعیف‌تری دارند  تا ۲۵% هزینه‌های محاسبه شده در قبض برق را کم می‌کند.

servo motor stabilizer avr single phase 1 to 50kva and three phase 3 to 1000

کاربردهای دستگاه stabilizer چیست؟

مطابق با مطالب گفته شده، استابلایزر در واقع برق ورودی دارای نوسان را دریافت و با جبران کردن به وسیله تضعیف و تقویت ولتاژ، آن را رگوله می کند. اما این ولتاژ برق تثبیت شده تقریبا در اکثر مشاغل و صنایع مورد استفاده می‌باشد. اگر این کاربردها را دسته بندی کنیم اول حساس‌ترین کاربردهای استابلایزر مثل مصارف پزشکی آزمایشگاهی و یا دستگاه‌های گران قیمت اشاره می‌کنیم.

یک دستگاه لیزر آزمایشگاهی یا حتی تجهیزاتی مثل MRI یا CT-Scan در بیمارستان‌ها، وسایل بسیار حساس، ارزشمند و گران قیمتی هستند. چنانچه به دلیل نوسان ولتاژ از کار بیوفتند، علاوه بر آسیب مالی بالایی که متحمل می‌شوند، می‌‌توانند مدت‌ها واحد مربوط به خود را از خدمت رسانی محروم نمایند. به همین خاطر استفاده از استابلایزر برای بیمارستان از اهمیت بالایی برخوردار است. همچنین وسایل حساس دیگر که قیمت آن‌ها گران است، ( به جز ابزار پزشکی – آزمایشگاهی ) اهمیتی هم‌تراز با تجهیزات ذکر شده دارند. یک دستگاه CNC که کار آن برش، خم یا چاپ می‌باشد، ممکن است با کوچکترین نوسان ولتاژی آسیب ببیند و از بین برود. به همین جهت توصیه می گردد که از استابلایزر cnc استفاده شود. این مورد در ماینرها نیز مشابه است؛ به همین خاطر در مزارع استخراج، از استابلایزر ماینر استفاده می‌شود.

استابلایزرها در کاربردهای بسیار مختلفی مورد استفاده قرار می‌گیرند که لوازم برقی خانگی مثل تلویزیون، ماشین‌های لبایشویی، یخچال و … یا حتی آسانسور، گوشه‌ای از این کاربردهاست :

کاربردها:

استابلایزر آسانسور، استابلایزر ماینر، استابلایزر CNC، استابلایزر پزشکی، استابلایزر صنعتی، استابلایزر خانگی.

اگر بهتر بخواهیم توضیح دهیم کابرد استابلایزرها را باید این‌گونه دسته بندی کنیم:

۱. استفاده خانگی (آپارتمان‌های مسکونی و اداری به صورت جداگانه و یا کل آپارتمان برای محفاظت از وسایل برقی مثل سیستم کامپیوتر، یخچال و فریزر، مایکرو ویو، تلویزیون، کولر و…)
۲. محیط‌های درمانی مثل بیمارستان‌ها و آزمایشگاه‌ها و درمانگاه‌ها و مراکز بهداشت (تجهیزات اتاق عمل، دستگاه سی تی اسکن، ام آر آی ، دستگاه سونوگرافی، یونیت‌های دندان پزشکی و …)
۳. محیط‌های صنعتی ( دستگاه های CNC، کوانتومتر، دستگاه‌های چاپ، دستگاه‌های بسته‌بندی و …)
۴. استفاده عمومی ( آسانسور، پمپ آب، تالارها و سالن‌های نمایش و همایش و … )
۵. ایستگاه‌های تلویزیونی، رادیویی، ضبط ویدیوئی، مخابراتی و …

طرز کار استابلایزرها چگونه است؟

همان‌طور که در بالا گفته شد، استابلایزرها جریان برق را در صورتی که پایین باشد تقویت و جریان بالا را تعدیل می‌کنند تا جریان دریافتی دستگاه برقی، همانی باشد که باید. به این روند اصطلاحا boost و buck کردن گفته می‌شود که هم به روش دستی و هم خودکار قابل انجام است. زمانی که جریان برق افت دارد، استابلایزر جریان را boost می‌کند و در زمانی که بیش از اندازه جریان وارد دستگاه می‌شود، عملیات buck صورت می‌گیرد.

استابلایزرها این کار را با قرار دادن یک ترانس در مسیر جریان ورودی انجام می‌دهند. استابلایزرهای رله ای به صورت دستی یعنی غیر هوشمند و مکانیکی هم عمل می‌کنند در حالی که استابلایزرهای سروو، دارای ترانس خودکارهستند. در نتیجه قبل از این که بحث را تخصصی‌تر پیش ببریم باید بگوییم، استابلایزرها در واقع کار کاهش یا افزایش ولتاژ برق را با استفاده از یک یا چندین ترانس در مدار الکتریکی خود انجام می‌دهند. عملکرد استابلایزر ها  به دو فاکتور بستگی دارد. فاکتور اول اینکه ترانسی که استفاده می‌شود چه ویژگی‌هایی داشته باشد. دوم اینکه ترانس مورد نظر، به چه صورت در مدار محافظ ولتاژ ما استقرار یابد.

چگونه استابلایزر stabilizer مناسب خود را انتخاب کنیم؟

برای انتخاب استابلایزر مناسب باید عوامل مختلفی را در نظر داشته باشید. از این که در کدام شرایط محیطی قرار دارید گرفته تا اینکه برای چه مقیاس و چه وسیله‌ی برقی تصمیم به تهیه ی stabilizer می‌کنید. توصیه ما به شما این است که ابتدا شرایطی که در منزل، یا محیط کار خود دارید را به طور کامل روی کاغذ یادداشت کنید، سپس با افراد متخصص در این حوزه وارد مشورت شوید. متخصص طیف وسیعی پیشنهاد در اختیار شما قرار خواهد داد و شما قادر خواهید بود با توجه به شرایطی که دارید، مناسب‌ترین گزینه را انتخاب کنید.

ما در این مقاله، چند پاراگراف به عنوان راهنما در اختیار شما قرار می‌دهیم تا بهتر با چگونگی فنی کار آشنا شوید.

نکات انتخاب استابلایزر مناسب

  • بعد از شناخت نیاز شخصی یا سازمانی، اولین کار بازرسی مشخصات اسمی استابلایزر از ناحیه ارائه‌ی جزیئات است. به طور مثال نوشته هایی از جملهTransformer Nameplate, MCB Nameplate, Capacitor nameplate به طرزی، خصوصیات ظاهری و فنی stabilizer و ترانس مورد نیاز شما را نمایش می‌دهد.
  • توجه کنید که، استابلایزرها به جایkW با kVA معرفی می‌شوند. در این خصوص، ترانس‌ها و استابلایزرها باهم اشتراک دارند. در نهایت برای انتخاب محافظ ولتاژ،  نیاز شما چه stabilizer بود و یا ترانس، در هر دو صورت به واحد کمی معرفی قدرت آن ها توجه داشته باشید.
  • برای انتخاب ترانس و استابلایزر  اکیدا توصیه می شود که همیشه یک حاشیه‌ی امن در نظر گرفته شود. آن چیزی که به انتخاب دست بالا، ایمن یا آینده نگر بودن معروف است را در نظر بگیرید و هر گونه نیازی دارید، محصول خود را برای برآورده شدن ده الی پانزده درصد بیشتر فراهم کنید.
  • به عنوان نکته نهایی، مجدد به واحدهای kW و kVA برمی‌گردیم. توجه کنید که باید بتوانید تبدیل این دو به هم دیگر را انجام دهید. همچنین در بالا عنوان نکردیم که استابلایزر و ترانس ها با kVA معرفی می شوند، این اتفاق همیشگی نیست، یعنی موارد استثنایی هم وجود دارد. شناخت واحد معرفی توان و قدرت یک stabilizer ، امری است ضروری.
نحوه تبدیل توان و قدرت به همراه مثال

حالا در پایین، با یک مثال سعی می‌کنیم نشان دهیم که نحوه‌ی تبدیل توان و قدرت استابلایزر و ترانس در واحدهای گوناگون چگونه صورت می‌پذیرد.

فرض کنید که کولر یا یخچال شما 1kVA جریان می‌طلبد. در نتیجه 20 درصد حاشیه‌ی ایمن در نظر گرفته می‌شود که 200 watts است و با افزودن این حاشیه ایمن به میزان ابتدایی ما 1200 VA wattage خواهیم داشت. در نهایت اگر قصد خرید  یک ترانس یا stabilizer را داریم، باید مشخصات 1.2 kVA یا 1200 VA را دارا باشد.

مثال را کنار می‌گذاریم و مساله را به صورت عمومی مطرح می‌کنیم. جهت مصارف خانگی، به طور کلی بازه‌ی 200 VA الی 10 kVA برای استابلایزرها معرفی می‌شود. یعنی اگر به قصد خرید استابلایزر stabilizer به بازار رفتید، سعی کنید استابلایزر یا ترانسی که انتخاب می‌کنید، مشخصاتی در همان بازه داشته باشد. اما در زمینه‌ی صنعتی متاسفانه نمی‌شود یک بازه‌ی مشخص ارائه کنیم، به این دلیل که طیف گسترده‌ی ابزارآلات کارگاهی این امکان را از ما سلب می‌کنند.

امید است که مطالب ارائه شده در این مقاله درباره‌ی استابلایزرها به طور تخصصی و ترانس ها با دیدی عمومی، توانسته باشد تا حد زیادی به افزایش درک، شناخت شما نسبت به محافظ‌های ولتاژ کمک کرده باشیم. پس حالا می‌توان برای خرید استابلایزر اقدام کرد.اما مهم‌ترین و تاثیرگذارترین نکته در هنگام خرید استابلایزر چیست؟

نکات مهم در خرید استابلایزر

مهمترین نکات برای خرید استابلایزر چیست ؟

بعد از اینکه دریافتیم استابلایزر چیست، حالا وقت آن است که باهم به نکات مهم در خرید استابلایزر بپردازیم. هر چند که این نکات از دل همان مطالب ذکر شده استخراج می‌شوند اما خالی از لطف نیست که این موارد را به صورت یک جمع بندی و چک لیستی به خاطر داشته باشیم تا در زمان خرید استابلایزر، موردی از قلم نیوفتد.

این نکات عبارتند از:

  • در هنگام خرید استابلایزر حتما به توان مد نظر خود توجه داشته باشید. تا stabilizer ضعیف‌تر از مجموع توان دستگاه‌های  مصرف کننده خود خریداری نکنید. جهت به دست آوردن توان کل مورد نیاز، توان هر یک از وسایل برقی را با یکدیگر جمع کنید.  یا روش راحت‌تر این است که از کارشناسان مجرب نورتوس در این زمینه مشاوره رایگان دریافت کنید. 05138381009
  • با توجه به وجود انواع تکنولوژی‌ها در ساخت، در هنگام خرید استابلایزر حتما به فناوری آن و طرز نگهداری آن توجه داشته باشید. عموما استابلایزرهای رله ای، استابلایزر خانگی هستند. ولی برای تجهیزات حساسی که باید تثبیت دقیق ولتاژ داشته باشند، به نوع دیگری احتیاج است.
  • همچنین با توجه به نسخه‌های متفاوت چینی، ایرانی یا حتی اروپایی در کشور ایران، قبل از خرید استابلایزر باید متوجه باشید که تاییدیه‌های فنی آن استابلایزر چیست. حتما از اصل بودن ترانس‌ها مطمئن شوید.
  • خدمات پس از فروش مناسب یکی از موارد مهم در خرید استابلایزر است که در زمان نیاز به تعمیرات استابلایزرها اهمیت می‌یابد.
  • در نهایت هم با توجه به امکاناتی که در اختیار شما می‌گذارد باید قیمت استابلایزر منصفانه باشد.

محافظ برق

رگولاتور

(ترانس برق)

استابلایزر

جبران نوسان ولتاژ


قطع جریان
در زمان
بحران


محافظت
اتصال کوتاه
و رعد و برق


برق دهی در زمان قطع برق

خیر



بله



خیر



خیر

بله



بله



بله



خیر

بله



بله



بله



خیر

محافظ برق

رگولاتور (ترانس برق)

استابلایزر

خیر

بله

بله

جبران نوسان ولتاژ

بله

بله

بله

قطع جریان در زمان بحران

خیر

بله

بله

محافظت اتصال کوتاه و رعدوبرق

خیر

خیر

خیر

برق دهی در زمان قطع برق

نصب وراه اندازی دستگاه استابیلایزر

بهترین نحوه نصب استابلایزر چیست ؟

نصب استابلایزر کار آسانی است. شاید شما با نگاه کردن به این دستگاه‌ها با خودتان فکر کنید که، نصب آن چقدر مشکل خواهد بود اما این‌گونه نیست.
اگر از ترانس‌های خودکار و استابلایزرهای ویژه برخی لوازم منزل استفاده کنید. خیلی راحت دوشاخه‌ی وسیله خود را درون پریزهای این ترانس‌ها می‌زنید و از این پس برقی که از استابلایزر به آن وسیله وارد می‌شود کاملا رگوله شده است.

اما اگر استابلایزرهای سراسری مورد استفاده شماست، فقط کافی است تا بعد از نصب آن بعد از کنتور اصلی، از ترمینال‌های موجود در پشت دستگاه استفاده کنید. سیم ورودی اصلی ساختمان را به input و کابل خروجی را به output متصل کنید. به این ترتیب تمام جریان برقی که وارد واحد شما می‌شود، ثابت و بدون نوسان ولتاژ خواهد بود. در صورتی که همچنان برای نصب استابلایزر دچار مشکل بودید، می‌توانید از یک برق کار یا حتی کارشناسان ما در نورتوس راهنمایی بگیرید.

تفاوت استابیلایزر با محافظ برق

تفاوت رگولاتور و محافظ برق stabilizer چیست؟

 stabilizer  و رگولاتور هر دو کارکردی شبیه به یکدیگر دارند اما ساختار آن ها متفاوت است. برای اینکه دقیق تر تفاوت را روشن کنیم، باید بگوییم:

استابلایزر دستگاهی برقی است که برای تولید جریان ورودی بدون نوسان طراحی شده و این کار را بدون تغییر در جریان ورودی انجام می‌دهد.

و در طرف مقابل، رگولاتور دستگاهی برقی است که برای ایجاد جریان ورودی بدون نوسان طراحی شده. این عملیات را بدون تغییر در جریان ورودی وسیله ی برقی(Load) انجام می‌دهد.

تفاوت خیلی ذره بینی است، درسته؟

جدول زیر نشان دهنده تفات میان رگولاتور (ترانس برق) و محافظ برق و استابلایزر را نشان می دهد.

تفاوت استابلایزرهای سه فاز و تک فاز چیست؟

همواره دو نوع جریان برق AC و DC وجود خواهد داشت. با نظر به شرایط هر یک، در منطقه‌های شهری و کاربری‌های خانگی از برق تک فاز و در مراکز صنعتی که فشار باری بالاتر است، از برق سه فاز استفاده می‌شود.

اگر بخواهیم بدانیم اولین معیار برای خرید یک استابلایزر چیست باید به نوع تکفاز یا سه فاز بودن آن توجه داشته باشیم. در مصارف صنعتی با دستگاه‌هایی قوی، فشار جریان بار بیشتر و معمولا حاشیه شهر از استابلایزر سه فاز، و در واحدهای مسکونی – اداری، از استابلایزرهای تک فاز استفاده می‌شود. مراکز تجاری نیز با توجه به نوع جریان و تعداد فازها، ممکن است تک فاز یا سه فاز باشند که خیلی راحت قابل تشخیص است. بدین گونه است که استابلایزرهای تک فاز و سه فاز در نوع عملکردشان تفاوتی ندارند و فقط در تعداد فازها برای هر نوع برق به دو دسته تقسیم می‌شوند.

جمع بندی

اگر همچنان مردد هستید که بهترین استابلایزر مناسب برای شما چیست؟ تنها کافی است از طریق تماس با ما، اطلاعات خود را در این زمینه کامل‌تر کنید و با اطمینان خاطر بیشتری اقدام کنید. شرکت فنی و مهندسی نورتوس نماینده رسمی مگامداوم (inform) قریب به 3 دهه است که با افتخار آماده خدمتگذاری به شما عزیزان می باشد. شما می‌توانید برای خرید و یا مشاوره استابلایزر از چند طریق اقدام نمایید: صفحه فروشگاه اینترنتی استابلایزر نورتوس، تماس تلفنی با دفتر فروش نورتوس و یا مراجعه حضوری به آدرس دفتر نورتوس واقع در خیابان کوهسنگی شهر مشهد.

هر آنچه راجب استابلایزر لازم است بدانید
سوالات متداول

دستگاهی الکترونیکی که نوسان ولتاژ برق ورودی را دریافت می‌کند و با جبران آن، ولتاژی تثبیت شده به لوازم برقی متصل به خود می‌دهد را استابلایزر ولتاژ می‌گویند. در حالی که محافظ های برق صرفا با کاهش بسیار شدید ولتاژ، دستگاه شما را خاموش می‌کنند. همچنین دستگاه‌های UPS هم با ذخیره سازی انرژی در باطری یو پی اس، در زمان قطع برق، جریان ذخیره شده را به تجهیزات شما منتقل می‌نمایند.

همانطور که در مقاله نیز اشاره شد، سه نوع تکنولوژی رله ای، سروو موتوری و سوئیچینگ موجود می‌باشد که هر یک مزایای خودش را دارد.

با توجه به اینکه دستگاه‌های برق درقبال نوسانات ولتاژ برق حساس هستند و هیچ‌گونه گارانتی هم در رابطه با نوسان برق ندارند. استفاده از یک استابلایزر در هر جای ایران دارای ضرورت می‌باشد تا از آسیب و خسارت به تجهیزات برقی جلوگیری شود.

استابلایزرها در هر صنعتی که به هر نحوی از تجهیزات برقی استفاده کند، کارایی دارد. مهم‌ترین آن‌ها را می‌توان دستگاه‌های ماینر، ماشین‌های چاپ یا برش یا همان cnc، ساختمان سازی، صنعت، تجهیزات پزشکی و … نام برد.

مهم‌ترین نکات در خرید استابلایزر به طور کامل در مقاله اشاره شده اما به طور خلاصه می‌توان تعداد فازها، توان، تکنولوژی به کار رفته، ضمانت و قیمت را از مهم‌ترین آنها نام برد. 

می‌توانید برای خرید یو پی اس نیز از این مقاله کمک بگیرید.

برای استعلام قیمت ها و خرید استابلایزر، کافی است از طریق صفحه فروشگاه نورتوس  اقدام کنید یا با کارشناسان نورتوس تماس بگیرید تا بهترین استابلایزرهای ایران با تنوعی بالا را در مدت زمانی کوتاه در محل خود دریافت کنید

خیر – استابلایزر تفاوت های زیادی با محافظ برقی عادی که در خانه بسیاری از ما وجود دارد و استفاده می‌شود، دارد. محافظ‌های برق فقط  دارای یک برد الکترونیکی هستند. که در زمان تغییر ناگهانی سطح ولتاژ، جریان برق را قطع می کنند.

همچنین در این محافظ ها یک مدار تاخیر قرار داده شده تا جریان برق را پس از مدت مشخصی مجددا وصل کند. که این عملکرد در واقع بسیار ابتدایی بوده و این سیستم هر چند برای دستگاه شما لازم است اما در شرایطی که منطقه شما با مشکل نوسان برق مواجه است به هیچ عنوان برای آن کافی نیست.

اما تفاوت اصلی استابلایزر با محافظ این است که تثبیت کننده ولتاژ، با تغییرات ولتاژ جریان را قطع نمی‌کند. بلکه ولتاژ را در محدوده مشخص شده اصلاح می‌کند. که این کار باعث می شود نواسانات در خروجی رفع شود و تمامی لوازم برقی شما کاملا ایمن باشند. همچنین استابلایزر دارای ویژگی هایی است که از آن یک محافظ بسیار قابل اطمینان می سازد، از جمله این که حتی در آن راهکارهایی در برابر اتصال کوتاه در نظر گرفته شده است.

یعنی این که اگر بنا به هر دلیلی اتصالی در خروجی و یا مدارات داخلی استابلایزر پیش آید. بلافاصله دستگاه به صورت خودکار توسط میکروکنترلر قرار داده شده، خروجی را قطع می کند و از ایجاد هرگونه ایراد و مشکل برای مصرف کننده جلوگیری می کند. بخواهیم ساده تر بگوییم اصل ماجرا این است که استابلایزر نه می گذارد آسیبی از طرف نوسانات برق شهری و منابع انرژی به لوازم شما برسد و نه حتی در شرایطی که مدار خودش دچار آسیب شد، اجازه می دهد لوازم الکتریکی شما آسیبی را متحمل شود.