بهترین یو پی اس تجهیزات بیمارستانی و پزشکی
ممکن است برای شما هم سوال پیش آمده باشد انتخاب موثر و مناسب برای خرید یو پی اس برای تجهیزات بیمارستانی و پزشکی چگونه امکان پذیراست؟ بهترین یو پی اس بیمارستانی از چه نوعی است؟
لازم است در ابتدا شما را با تکنولوژی IGBT و thyristor آشنا کنم.
در مقالات پیشین درباره اینکه IGBT چیست، نحوه عملکرد و ویژگیهای آن صحبت کردیم. IGBT با ویژگیهایی که دارد دارای قابلیت کنترل ولتاژ و جریان بالا در هنگام کار در فرکانسهای بالاست. برای آشنایی بیشتر با اینکه IGBT چیست خواندن این مقاله را از دست ندهید. در ادامه در مورد تریسوترها به صورت خلاصه توضیحاتی را به شما خواهم گفت.
یو پی اس مناسب بیمارستان
یو پی اس مناسب تجهیزات پزشکی
یو پی اس بیمارستانی
آشنایی با Thyristor
تریستورها دستگاههای نیمه رسانایی هستند که در الکترونیک قدرت برای کاربردهای سوئیچینگ و کنترل استفاده میشوند. آنها چندین مزیت مانند سرعت کلیدزنی بالا، جریان ماشه کم و اتلاف توان کم دارند. با این حال، آنها همچنین دارای معایبی از جمله ولتاژ مسدود کننده محدود، عملکرد غیرقابل برگشت، محدوده فرکانس محدود، هزینه بالا و پیچیدگی مدار هستند.
اولا، تریستورها دارای بازدهی ولتاژ محدودی هستند که میتواند یک عامل محدود کننده در کاربردهای ولتاژ بالا باشد. هنگامی که یک تریستور روشن میشود، نمیتوان آن را خاموش کرد تا زمانی که جریان عبوری از آن به کمتر از حد معینی برسد. یکی دیگر از معایب تریستورها این است که به دلیل زمان خاموش شدن برای کاربردهای فرکانس بالا مناسب نیستند. علاوه بر این، تریستورها میتوانند در مقایسه با سایر دستگاههای الکترونیکی قدرت نسبت به میزان کارایی و عملکرد گران باشند. در نهایت، آنها به مدار اضافی برای کنترل و حفاظت نیاز دارند، که سیستم کلی را پیچیدهتر میکند.
به طور کلی، در حالی که تریستورها دارای محدودیتهایی هستند، اما به دلیل خواص منحصر به فرد و کارایی بالا، همچنان در بسیاری از کاربردهای الکترونیک قدرت به طور گسترده مورد استفاده قرار میگیرند.
برای اطلاعات بیشتر درباره Thyristor اینجا کلیک کنید.
تفاوت تریستوری و IGBT
الکترونیک قدرت نقش مهمی در انواع کاربردهای صنعتی و خانگی ایفا میکند. برای کنترل موتورها، منابع تغذیه و روشنایی، هر دو تریستور و IGBT به عنوان گزینههای قابل اعتماد ظاهر شدهاند. تریستور یک دستگاه تخصصی است که به صورت یک طرفه عمل میکند و برای فعال شدن به محرک خارجی نیاز دارد. هنگامی که این اتفاق میافتد، جریان را تا زمانی که سطح فعلی به یک مقدار خاص کاهش یابد، ادامه میدهد. در مقابل، IGBT ها میتوانند در هر دو جهت رو به جلو و معکوس عمل کنند. به ترتیب با استفاده از سیگنال راه انداز و ولتاژ منفی خاموش و روشن شوند. درحالی که تریستورها به دلیل ساختار ساده و سهولت استفاده در کنترلکنندههای برق متناوب شناخته میشوند، IGBT ها میتوانند سطوح ولتاژ و جریان بالاتری را تحمل کنند، که آنها را برای کاربردهای انرژی با تقاضای بیشتر ایدهآل میکند.
به طور خلاصه، درک ویژگیها و کاربردهای منحصر به فرد تریستورها و IGBT ها میتواند به متخصصان صنعت کمک کند. تا مناسبترین دستگاه یو پی اس برای تجهیزات پزشکی و یو پی اس مناسب بیمارستان و نیازهای خاص خود را انتخاب کنند.
بهترین تکنولوژی یو پی اس برای بیمارستان
یوپی اس با تکنولوژی Double IGBT :
سالهاست که در دنیا از یوپی اس های تریستوری بعنوان یو پی اس تجهیزات پزشکی بخصوص تصویر برداری مثل سی تی اسکن استفاده نمیشود. متاسفانه در برخی از بیمارستانها عدم توجه به این موضوع مشکلات جدی را در پی داشته است. ارزانتر بودن یوپی اس های تریستوری نسبت به یوپی اس های IGBT به دلیل پایین بودن سطح تکنولوژی آن است.
THDi بالای 25% یوپی اس های تریستوری منشاء بسیاری از مشکلات برای بیمارستانها است. به این معنا که هارمونیک جریان بسیار بالایی در ورودی این یوپی اس ها وجود دارد.
برخی از تبعات هارمونیک بالای یوپی اس های تریستوری به شرح زیر میباشد:
1. اختلال بر روی سایر تجهیزات تصویر برداری
نویز حاصل از این هارمونیک جریان بالا موجب اختلال جدی بر روی سایر تجهیزات تصویر برداری مثل CT و MRI ایجاد میشود.
2. افت ولتاژ
عبور جریانهایی با هارمونیک از کابلها باعث میشود که افت ولتاژ کابلها به طرز قابل توجهی افزایش یابد. این افت ولتاژ میتواند باعث آسیب دیدن تجهیزات دیگری شود که در بیمارستان وجود دارد و حتی اگر به یوپی اس متصل نباشد
3. کاهش عمر مفید ترانس بیمارستان
برق بیمارستانها از پستهایی تغدیه میشود که در آن ترانسفورماتوری قرار دارد. عبور جریان با هارمونیک بالا باعث تولید گرما و به اشباع رفتن آن میشود. این دو عامل علاوه بر کاهش عمر مفید ترانسفورماتور باعث تولید اعوجاج در ولتاژ خروجی ترانس شده و لذا کلیه مصرف کنندههای بیمارستان به طور غیرمستقیم تحت تاثیر این پدیده قرار میگیرد. هرچه توان ترانس بیمارستان کمتر باشد این مشکل جدیتر میشود.
4. مصرف برق بیشتر
چون دامنه جریان ورودی یو پی اس های تریستوری 20 تا 30 درصد بیشتر از تکنولوژی IGBT است. مصرف برق بیشتری به بیمارستان تحمیل مینماید که در بلند مدت قابل توجه است.
5. استهلاک بانک خازنی بیمارستان
به علت پاورفکتور یو پی اس های تریستوری که بین 85 تا90 درصد است در مقایسه با تکنولوژی IGBT موجب فشار بیشتر به روی بانک خازنی و استهلاک زودهنگام آن میشود.
6. کاهش عمر باطری در یو پی اس های تریستوری
هرچه از باطری جریان بیشتری کشیده شود عمر آن کمتر میشود. در یوپی اس های تریستوری به دلیل اینکه از تعداد باطری کمتری استفاده میشود جریان بیشتری از باطری ها کشیده شده که باعث کاهش عمر مفید باطری ها میشود.
7. احتمال خرابی بیشتر بدلیل عدم استفاده از میکروکنترلر بسیار سریع DSP
تکنولوژی مورد استفاده در یوپی اس های تریستوری قدیمی است. به همین جهت از تعداد قابل توجهی از قطعات الکترونیکی استفاده میشود که احتمال خرابی هر یک احتمال خرابی یو پی اس تریستوری را بالا میبرد. در حالی که در یو پی اس هایی با تکنولوژی IGBT که دارای میکروکنترلر بسیار سریع DSP هستند، احتمال خرابی بسیار کاهش یافته است.
8. اجبار به استفاده از ژنراتور با توان بالاتر از یوپی اس
تکنولوژی یوپی اس های تریستوری قدیمی است به همین دلیل قابلیت WALK IN ندارد تا با ژنراتور هم توان خود کار کند. در نتیجه به ناچار در برخی مواقع بایستی از ژنراتوری با دو برابر توان یوپی اس استفاده کرد. این مساله از نظر اقتصادی توجیه استفاده از این نوع یو پی اس را از بین میبرد.
لازم به ذکر است که یوپی اس ها هم در ورودی و هم در خروجی بایستی دارای IGBT باشند. به همین جهت به این یوپی اس ها Double IGBT گفته می شود.
توصیه کارآمد نور توس
نکات تکنیکال و تجربی قابل توجهی در انتخاب یو پی اس مناسب تجهیزات و بخشهای مختلف بیمارستان وجود دارد. کمتر افرادی هستند که این نکات را در اختیار شما بگذارند پس بهتر است برای دانش خود و توانایی انتخاب بهترین دستگاه یو پی اس اتاق عمل مقاله ما را در این رابطه از دست ندهید.
یو پی اس مناسب بیمارستان
1 دیدگاه