یو پی اس اتاق عمل
یو پی اس ICU
اغلب ما با بعضی از بخشهای پر خطر (های ریسک) یا مناطق بحرانی بیمارستانها آشنا هستیم، مانند اتاق عملها، ICU ،CCU، اورژانس و … . بیماران این بخشها بیش از هر فرد دیگری به محیطی امن و عاری از هر گونه خطر برای بهبود و جان سالم به در بردن از خطر نیاز دارند. در این مقاله درباره یکی از مهمترین بخشهای پشتیبانی بیمارستانها یو پی اس اتاق عمل و یو پی اس ICU خواهیم گفت.
پیش از همه بد نیست یادآوری کنیم که نیاز به برق در تمام زمینههای زندگی یک نیاز غیر قابل انکار است. امروز که فناوری بخش اعظمی از زندگی روزمرهی ما را به خود اختصاص داده است این وابستگی به انرژی در بخشهای بهداشتی و بیمارستانی امری کاملا واضح است.
یو پی اس چیست؟
سیستمهای برق اضطراری یا منابع تغذیه بیوفقه یا به اختصار UPS ها را مفصل در بخشهای جداگانه توضیح دادهایم اما اگر بخواهیم خیلی کوتاه یاداوری کنیم. دستگاه برق اضطراری یا یو پی اس دستگاهی است که به لطف آن حتی در مواقع قطعی برق شهری میتوان به فعالیتها ادامه داد و از اختلال عملکرد دستگاهها جلوگیری کرد. ما در نور توس بهترین کیفیت، قابلیت و بهترین قیمت یو پی اس را ارائه میدهیم. یو پی اس ها در صورت خرابی سیستم برق اصلی در چشم به هم زدنی و بدون ایجاد اشکال در روند فعالیتها به طور خودکار شروع به کار میکنند.
چرا یو پی اس اتاق عمل
زندگی افرادی که گذرشان به اتاق عمل میافتد یا در اورژانس هستند گاهی میتواند به یک تار مو بند باشد. قطع برق یا نوسانات برق میتواند سلامت و جان بیماران را تحت تاثیر خود قرار دهد. مخاطرات طبیعی مانند طوفان، باران سیلآسا، فرسودگی ساختمان، فرسودگی یا نقص تاسیسات و این قبیل مسائل میتواند بر عملکرد سیستم برق رسانی بیمارستان اثار مخرب و خطرناکی داشته باشد.
بروز خرابی در سیستم الکتریکی مراکز بیمارستانی به طرق مختلف و در سطوح مختلف آثار مخرب خود را دارد. اگر بخواهیم یک مثال ساده بزنیم محدود و دشوار ساختن دسترسی کادر پزشکی برای رسیدگی به بیماران است. در نتیجه برای اطمینان از عملکرد صحیح مناطق حیاتی بیمارستان به ویژه اتاق عملها و ICU و CCU در شرایط اضطراری و توانایی ادامه دادن به روند فعالیتها وجود سیستمهای برق اضطراری از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.
اهمیت یو پی اس برای اتاق عمل
شرایط بحرانی و پیچیده در بیمارستانها یک مساله کاملا روتین و طبیعی است. اما وجود عواملی که به واسطه ان بتوان با مدیریت شرایط، از خسارات جانی و مالی زیادی پیشگیری کرد قطعا کمک کننده خواهد بود.
به همین منظور استفاده از یو پی اس برای اتاق عمل و آی سی یو میتواند حکم مرگ و زندگی را داشته باشد. در این بخشها زندگی و جان افراد زیادی به سیستمهای متصل به انها بستگی دارد.
از طرفی هر اختلال کوچک در سیستم الکتریکی یک بیمارستان میتواند عواقبی داشته باشد. کوچکترین اثر ان در نتایج تصویربرداریهاست، نیاز به تصویربرداری مجدد موجب هدر رفت زمان، هزینه و موارد دیگری است. باید در نظر داشته باشیم جدی نگرفتن این مسائل گاهی موجب میشود که شخص به علت پیامدهای قطعی برق جان خود را از دست بدهد. از این رو مشکلات حقوقی و ادعای سهل انگاری به سادگی گریبان بیمارستان و مسئولینش را خواهد گرفت.
برای اطلاع از تجهیزات اتاق عمل میتوانید اینجا کلیک کنید.
هدف استفاده از یو پی اس در بیمارستان
با تمام موارد ذکر شده، به طور خلاصه، میتوان گفت که یو پی اس در بیمارستان ها در خدمت موارد زیر است:
- حفاظت از انرژی تجهیزات پزشکی و بیمارستانی.
- تضمین جریان ثابت انرژی، به ویژه در شرایط اضطراری.
- حفاظتی که ارائه می دهد عملاً آنی است زیرا دستگاه دارای یک سری باتری است که انرژی را ذخیره میکند.
با در نظر گرفتن این موضوع، یو پی اس ها از مراکز بیمارستانی و مناطق بحرانی آنها در برابر ناهنجاریهای الکتریکی رایج محافظت میکنند، مانند: قطعی برق، منبع برق ناپایدار، کاهش یا افزایش ولتاژ، سیگنال جریان تحریف شده، نویز الکتریکی
ویژگیهای UPS برای مناطق بحرانی بیمارستان
انواع مختلفی از یو پی اس برای بیمارستان و تجهیزات پزشکی وجود دارد که هر کدام ویژگیهای فنی خاص خود را دارند. با این حال، یک سری ویژگیهای مشترک در مورد UPS اتاق عمل و یو پی اس ICU نیاز است که ما به شما توصیه میکنیم:
1- بهتر است Upsها به صورت تجمیع برای اتاق عملها در نظر گرفته نشوند بلکه به صورت موازی یا پارالل قرار گیرند. به این نحو در صورت خارج شدن یک دستگاه از مدار باقی اتاقها به فعالیت خود ادامه خواهند داد.
“مثلا بهتر است به جای یک دستگاه 40kva برای دو اتاق عمل مجزا دو دستگاه 20kva را به صورت پارالل قرار دهیم.”
2- در ICUها تقریبا هر تخت به صورت جداگانه 1 کاوا توان مصرفی دارد و از انجاییکه پر شدن تمامی تختهای ICU به صورت همزمان اصلا دور از ذهن نیست. بهتر است به علت ضریب همزمانی بالا یو پی اس ICU با توان بالاتر استفاده شود که دستگاه یو پی اس دچار overload نشود.
3- تنظیم ولتاژ و فرکانس خروجی که باعث تحمل بیشتر ولتاژ ورودی و افزایش طول عمر باتری میشود.
4- رابط LED کاملاً واضح و ساده، شامل آلارم صوتی، امکان مشاهده و بررسی وضعیت یو پی اس و باتریها از دور، دارای قابلیت کارت SNMP.
5- ورودیهای مختلف برق در نظر گرفته شده.
مزایای استفاده از یو پی اس
بسیاری از تجهیزاتی که در اتاقهای عمل قرار میگیرند توسط برق شروع به کار مینمایند. از سوی دیگر امروزه بسیاری از بیمارستانها به صورت ساختمان هوشمند ساخته میشوند در واقع اتاقهای عمل نیز به صورت هوشمند فعالیت میکنند. در نتیجه برای نظارت بر عملکرد صحیح و موثر جهت راه اندازی دستگاهها و عملکرد سیستمهای نظارتی و حفاظتی وجود یو پی اس اتاق عمل امری ضروریست.
در بیمارستانها حتی بخشهای اداری حاوی اطلاعات بیماران دارای اهمیت زیادی است که شامل بانک داده بیمارستان میشود. این بانک دادهها یا دیتاسنترها به شدت برای رفع مشکلات بیماران ضروری هستند. محافظت از دیتای آنها با یو پی اس یا برق اضطراری مرتفع میشود.
حال میخواهیم مهمترین مزایای آنها را به شما بگوییم:
مزایای یو پی اس برای اتاق عمل
1. پیشگیر از اتفاقات غیرمترقبه
در وهلهی اول دستگاههای یو پی اس وظیفه پیشگیری از عواقب اتفاقات غیرقابل پیشبینی به ویژه در زمینه سلامت را برعهده دارند. با پشتیبانی یو پی اس برای بیمارستان در صورت قطعی برق، به علت جایگزینی بیوقفه انرژی امنیت و آرامش در مرکز درمانی حفظ میشود.
2. حفظ داده ها
همانطور که قبلا ذکر شد، در انواع سازمانهای بیمارستانی، اطلاعات پزشکی بیماران جمع آوری میشود. حفظ این اطلاعات برای عملکرد صحیح مراکز ضروری است. از این نظر، خطر از دست دادن اطلاعات مهم در اثر خاموشی و قطعی برق وجود دارد. بنابراین، با یک منبع تغذیه بدون وقفه یا همان یو پی اس، دادهها همیشه تحت کنترل و در هر زمان قابل دسترسی خواهند بود.
3. ایمنی بیمار
بی شک حفظ سلامت و ایمنی بیماران وظیفه اصلی بیمارستانهاست. استفاده از سیستمهای یو پی اس برای مصارف پزشکی به بیماران این امکان را میدهد که از پیامدهای قطع برق یا سایر ناهنجاریها در امان بمانند.
4. مراقبت و نگهداری تجهیزات
از منظر فنیتر، یعنی تفکر فراتر از بیماران و پزشکان یک مرکز درمانی، یو پی اس ها از تجهیزات فنی مورد استفاده در این مراکز درمانی نیز محافظت میکنند. بنابراین برخی از مزایای آن عبارتند از:
- از توقف کار یا آسیب دیدن تجهیزات پزشکی در اثر ناهنجاری در منبع برق، جلوگیری مینمایند.
- حفاظت اضافی از دستگاهها
- تنظیم انرژی در موارد پیک جریان یا افزایش و کاهش ولتاژ.
- به حفظ اطلاعات حیاتی کمک میکند.
1 دیدگاه