برای خرید باطری یو پی اس کلیک کنید.

باتری ups یو پی اس

باتری UPS برای انجام چه کاری طراحی شده است؟ سیستم باتری یو پی اس یک فاصله بین منبع تغذیه اصلی و برق پشتیبان شما است. باتری باعث ذخیره جریان و ایجاد ثبات در تغذیه انواع دستگاه‌های الکترونیکی می‌شود. مشکل این است که حتی با وجود یک باتری پشتیبان یا ژنراتور قوی، ممکن است چندین دقیقه طول بکشد تا سیستم شما به از دست رفتن منبع برق اصلی شما پاسخ دهد و شروع به کشیدن از منبع جایگزین شما کند. در بیمارستان‌ها، بانک‌ها و سایر عملکردهای حیاتی، این چند دقیقه ارزشمند می‌تواند یک موضوع مرگ و زندگی باشد. UPS طراحی شده است تا این مشکل را با پاسخگویی فوری حل کند، قدرت زیادی به سیستم ارائه دهد و سپس به محض راه اندازی، همه چیز را به سیستم پشتیبان شما تحویل دهد.

 

عملکرد اصلی باتری یو پی اس

در حالی که عملکرد اصلی باتری UPS این است که شکاف بین قطع برق و برق پشتیبان را بپوشاند، همچنین می تواند سیستم شما را در شرایط عادی قابل اعتمادتر کند. این به این دلیل است که UPS باید نسبت به نوسانات منبع تغذیه ورودی فوق العاده حساس باشد تا در صورت قطع برق بلافاصله پاسخ دهد. در نتیجه، اگر در منطقه‌ای هستید که منابع تغذیه ناپایدار دارد، UPS ممکن است برای حفظ سطح برق در هنگام فرورفتگی‌های آشفته و جهش‌های منبع تغذیه اصلی شما مفید باشد.

باتری های یو پی اس معمولا 12 ولتی هستند و از 7 تا 100 آمپر موجود می باشند. که بسته به نیاز و شرایط تعیین می شود که چه تعداد باتری و با چه آمپرساعت هایی مورد استفاده قرار گیرند.
 در حقیقت یو پی اس یعنی منبع تغذیه بدون وقفه یا باتری ساکن است. سیستم باطری یو پی اس یک فاصله بین منبع تغذیه اصلی و برق پشتیبان می باشد. در زمان قطع برق شهری، حتی با وجود یک باتری پشتیبان یا داشتن یک ژنراتور قوی، ممکن است چندین دقیقه زمان ببرد تا سیستم شما به از دست رفتن منبع برق اصلی پاسخ دهد و شروع به کشیدن از منبع جایگزین مثل یو پی اس کند. در بیمارستان‌ها، بانک‌ها و سایر عملکردهای حیاتی، این چند دقیقه گرانبها می‌تواند موضوع مرگ و زندگی باشد.

خصوصیات باتری‌های سیلد اسید

از خصوصیات باتری های سیلد اسید عدم نشت الکترولیت در آنها و همچنین عدم نیاز به نگهداری و مراقبت می باشد. این ویژگی خاص به دلیل بهره گیری از تکنولوژی ترکیب مجدد اکسیژن جدا شده از صفحات مثبت به دلیل عملکرد عایق AGM به صفحات منفی انتشار یافته و باعث تشکیل آب در باتری می گردد. لذا نیازی به اضافه کردن آب به باتری نیست در نتیجه باتری نیازی به مراقبت و نگهداری نخواهد داشت.

یو پی اس دستگاهی است که برای حفاظت از تجهیزات الکترونیکی حساس استفاده می‌شود. پس نتیجه میگیریم که یو پی اس در کنار آن دستگاه‌های ارزشمندی کار می‌کند. حالا تصور کنید آتش سوزی یا انفجار به دلیل بی احتیاطی و یا عدم خرید باتری معتبر و باکیفیت رخ دهد! در هنگام خرید باتری‌های یو پی اس باید دقت کنید که حتما باتری یو پی اسی خریداری کنید که ضد اشتعال باشد یا اصطلاحاً FLAME RETARDANT می‌گویند. این اصطلاح به این معنی است که در برابر مقادیر بالای حرارت مقاومت دارند. در واقع مواد تشکیل‌دهنده‌ی باتری‌های یو پی اس ضد اشتعال طوری بهینه شده است که بتواند به آسانی در برابر حرارت‌های بسیار زیاد مقاوم باشد. افزون بر این که برای این باتری احتمال منفجر شدن و آتش گرفتن وجود ندارد، در صورتی که آتش‌سوزی‌ای در محل آغاز شود، باتری های ضد اشتعال، شعله‌ور نشده و باعث گسترش پیدا کردن حریق در محل نخواهند شد.

باتری سیلد اسید یو پی اس

باتری های یو پی اس سیلد اسید چه ویژگی هایی دارند؟

  • بدون نیاز به سرویس و نگهداری
  • قابل استفاده در هر وضعیتی
  • قابل نصب بر روی تجهیزات مختلف
  • عدم نشتی الکترولیت
  • دشارژ شدن خودبخودی پایین
  • تنوع مختلف
  • طول عمر طولانی
  • سازگار با انواع شرایط آب و هوایی

شرایط انبارداری باتری یو پی اس سیلد اسید

محل نگهداری باتری ها باید مکانی تمیز و بدون گرد و خاک و با شرایط دمایی تعریف شده و مطابق با استاندارد باتری ها باشد.این مکا بایستی به دور از منابع گرمایی نظیر گرمای مستقیم آفتاب و یا سایر منابع گرمایی از جمله بخاری و … باشد.به طور کلی شرایط مطلوب برای انبارش بایستی با رطوبت کم و دامنه دمایی 15 تا 40 درجه سانتیگراد و عاری از گرد و غبار و نور خورشید باشد.
پس از یک دوره طولانی انبارش، ظرفیت همه باتری ها به میزانی کمتر از ظرفیت اولیه خود می رسند که به این حالت دشارژ خودبخودی می گویند. میزان دشارژ خودبخودی باتری تقریبا 2% در ماه در درجه حرارت 25 درجه سانتیگراد بوده و این میزان با تغییر عوامل محیطی تغییر می کند، برای نگهداری طولانی مهدت باتری ها بدون استفاده بایستس باتری ها قبلا کاملا شارژ شوند.

نکات مهم در رابطه با باتری های سیلد اسید

با رعایت نکات زیر می توان عملکرد و کارایی باتری های سیلد اسید را بهبود بخشید:
  1. گرمایی بیش از حد باعث کاهش عمر و کیفیت باتری می گردد. بهترین شرایط دمایی برای نگهداری باتری ها بین 20 تا 25 درجه سانتیگراد می باشد.
  2. پیشنهاد می گردد در محل نگهداری باتری ها سیستم تهویه مناسب تعبیه گردد.
  3. باتری ها بایستی از تماس با حلال های آلی و مواد چسبنده دور نگه داشته شوند.
  4. پیشنهاد می گردد در محل نگهداری یا نصب باتری ها تکان ها و لرزش های زیادی رخ می دهد بهتر است از ضربه گیر استفاده گردد.
  5. هنگامی که باتری ها را در کنار هم استفاده می کنید بایستی بین باتری ها فضای خالی در نظر گرفته شود. فضای مناسب بین باتری ها 5 تا 10 میلیمتر پیشنهاد می گردد.
  6. در نصب صحیح و محکم بودن اتصالات بین باتری ها دقت شود.
  7. هنگام نصب یا انجام هرگونه عملیاتی بر روی باتری از دستکش لاستیکی استفاده نمایید.
  8. استفاده از باتری های با ظرفیت مختلف در یک مجموعه و در کنار هم موجب آسیب شدید باتری و یا صدمه به تجهیزات می گردد.

باتری یو پی اس از چه بخش هایی تشکیل شده است؟

اکثر باتری‌های یو پی اس از اجزای ذیل تشکیل می‌شوند. فقط موادی که در ساخت این اجزا به کار برده میشود متفاوت هستند.

اجزای باتری یو پی اس به شرح زیر می باشد:

  1. الکترولیت باتری
  2. سلول باتری
  3. صفحات باتری
  4. جداکننده صفحات باتری
  5. ترمینال
  6. سوپاپ یا دریچه
  7. بدنه و محفظه باتری

1- الکترولیت باتری یو پی اس

جهت انجام فعل و انفعالات بین الکترون های مثبت و منفی به محلولی به نام الکترولیت باتری (Electrolyte Battery) نیاز است. الکترولیت سبب عبورالکترون‌ها بین الکترودهای مثبت و منفی در زمان شارژ و دشارژ (تخلیه) باتری می‌گردد. در واقع الکترولیت اصلی ترین عامل جریان برق در باتری های یو پی اس می باشد.

این محلول در باتری‌ سیلد لید اسید از اسید سولفوریک به غلظت ۲۵ الی ۳۵ درصد تشکیل شده است. (H2soy+H2o)

2- سلول باطری یو پی اس

هر الکترون مثبت و منفی با الکترولیت (جداکننده آغشته به الکترولیت)  سلول باتری (Battery Cell) نامیده می شود. هر سلول قادر است حدود ۲ ولت برق تولید کند که در صورت نیاز به ولتاژ بیشتر باید تعداد سلول ها را زیاد و به یکدیگر سری شوند. بطور مثال اگر باتری ۶ ولتی احتیاج داریم باید ۳ عدد سلول و برای باتری ۱۲ ولتی ۶ عدد سلول در نظر بگیریم  که به صورت سری به هم متصل شوند.

3- صفحات باتری یا پلیت (Plate)

صفحات باطری عمدتاً به صورت شبکه ای است و الکترود قطب مثبت (POS) از الیاژ کلسیم سرب اندود دارای اکسید سرب متخلخل به عنوان ماده فعال می باشد و الکترود قطب منفی (NEG) از جنس سرب اسفنجی از آلیاژ کلسیم سرب است.معمولا صفحات منفی نازک تر از الکترود قطب مثبت هستند.

4- جداکننده صفحات باطری یو پی اس (Separator)

در باتری‌های سربی اسیدی معمولی (لید اسید) جداکننده مانعی هست جهت اتصال بین الکترون‌های مثبت و منفی که جنس آن‌ها معمولاً از PVC و سلوزی و پلی اتیلن و یا مواد شیمیایی دیگری هستند. در این نوع باتری الکترولیت به صورت مایع آزاد داخل باتری وجود دارند.

5- سر باتری یا ترمینال TERMINAL

کلیه الکترون‌های مثبت و منفی که با هم سری هستند در نهایت دو قطب مثبت و منفی را ایجاد می کنند که به ترمینال یا همان دو سرباتری متصل است که قطب مثبت و منفی آن توسط رنگ و یا علامت (+ و – ) مشخص شده است و به فراخور نوع باتری دارای اشکال متفاوتی است که در باتری‌های آمپر پائین قابلیت نصب به فیش و درموارد دیگر قابلیت نصب پیچ و مهره هستند.

معمولاً درب باتری‌های استارتی به صورت استوانه ای هستند(برای جلوگیری از سولفاته شدن و خوردگی، سرباتری‌ها حتماً باید دارای آبکاری بسیار مقاومی باشند و عمدتاً جنس سرباتری‌ها از آلیاژهای مس هستند)

6- سوپاپ یا دریچه باطری یو پی اس

همانطور که قبلاً نیز گفتیم باتری‌ها بصورت وکیوم هستند و امکان خارج شدن هیچ گاز یا مایعی وجود ندارد و زمانی که گاز بیش از حد در اثر شارژ زیاد (over charger)  و یا دشارژ زیاد (over discharger) ایجادشود این سوپاپ عمل کرده و گاز زائد را از داخل باتری خارج می کند و مقدار فشار داخلی مناسب برای عملکرد مطلوب و ایمنی را حفظ می‌کند. باید خاطر نشان کرد بالا رفتن مقدار فشار گاز داخلی بسیار خطرناک است و گاهاً باعث انفجار باتری می‌شود.

7- بدنه و محفظه باتری ups

بدنه و محفظه باتری ups  یا جعبه باتری از جنس پلاستیک که عمدتاً از رزین‌های ABS بوده و بسیار مقاوم در برابر حرارت ناشی از محیط و فعل و انفعالات خود باتری است و نیز عایق کامل جریان الکتریسته هستند.کیس باتری به گونه ای ساخته و طراحی شده که در پایین هر سلول یک حوضچه موجود می باشد که املاح و مواد رسوب شده در آن ته نشین می‌گردند تا باعث اتصال بین صفحات داخلی باتری نشود چرا که ذرات داخل باتری رسانا هستند.در ساخت جعبه مسئله‌ای که بسیار حائز اهمیت هست، عایق‌بندی جعبه و جلوگیری از هرگونه نشتی الکترولیت و گاز است که این امرسبب بالا رفتن امنیت و عمر مفید باتری می‌شود.

همانطور که از نام آن مشخصه مهم‌ترین ویژگی باتری سیلد لید اسید بحث مهر و موم شدن باتری می باشد.به این دلیل که نشتی آن نه تنها باعث خرابی می گردد بلکه باعث آلودگی محیط اطراف نیز می‌گردد.

معیار های مهم در خرید بهترین باتری یو پی اس

در مورد پارامترهای انتخاب باتری با کیفیت می توان به 4  مورد زیر اشاره کرد:

– میزان بازدهی
– تکنولوژی ساخت
– وزن باتری
– طول عمر یو پی اس (UPS)

ولت واحد اندازه‌گیری اختلاف پتانسیل الکتریکی یا ولتاژ است و اختلاف پتانسیل الکتریکی را نسبت به پتانسیل مرجع یا زمین الکتریکی که دارای ولتاژ ثابت صفر است، بیان می‌کند.

یک آمپر، واحد اندازه ­گیری الکتریسیته است. واحد استاندارد پذیرفته شده برای اندازه ­گیری سرعت (شدت) جریان الکتریکی، یک آمپر است.

ولت و آمپر مستقل از هم نیستند، چون توسط قانون اهم، ­و مقاومت به­ یکدیگر مرتبط می شوند. با داشتن دو متغیر ثابت از این 3 متغیر، همواره امکان محاسبه سومی وجود دارد.

بیشتر منابع تغذیه مثل شارژر یا باتری ها، برچسبی دارند که مشخص می­ کند این منبع قادر به تولید چند ولت می باشد. این برچسب برای آن است که مصرف­ کننده مطمئن باشد ولتاژ دستگاه تغذیه ­شونده و ولتاژ منبع تغذیه با هم همخوانی دارند.

منبع: https://mediasoft.ir/